Sumber : Chef Asma
Lapisan Bawah :
250gm roti lbh kurang 13 keping roti gardenia
3biji telor
50gm raisin
100gm gula halus
1/2tsp garam
150ml santan
300ml air
1/4 tsp vanilla
Cara :
Satukan semua bahan dan remdam selama 30 minit hingga lembut
Masukkan kedalam loyang dan kukus selama 30minit
Lapisan Tengah :
50gm tpg gandum
100gm gula kastor
1/2 tsp garam
2 biji telor
300ml air daun pandan
100ml santan pekat
1/8tsp pewarna hijau
sedikit perasa pandan
Cara ;
Satukan semua bahan.Tapis kedalam periok masak hingga naik wap.
Tuang atas lapisan bawah,kukus selama 25minit.Pastikan cakar2 sedikait lapisan bawah
Lapisan Atas :
50gm tepung kastard
100gm gula halus
1/4tsp esen vanilla
100ml santan pekat
300ml air
pewarna kuning jika perlu
Cara :
Satukan semua bahan.Tapis kedalam periok dan masak hingga naik wap.
Tuang atas lapisan tengah yg telah di cucuk2 sedikit dgn garfu.
Kukus selama 25minit
No comments:
Post a Comment