Talam ni tak perlu kukus....hanya kacau atas api....kiri kanan kena mengacau...lepas tu cepat2 kena marblekan dalam loyang 10inx10in yg telah dilapik plastik...mudah,cepat dan sedap....jomm cuba....
250gm tepung hoen kwee putih
450gm gula halus
2100ml santan (dari 2 biji kelapa atau 200ml santan kotak + 1900ml air)
1sk garam
3sb serbok koko
Cara :
1.Satukan semua bahan dlm mangkok kecuali koko.Kacau rata,tapis dan bahagi kepada dua bahagian.
2.Satu dicampurkan serbok koko dan satu lagi pandan paste dan pewarna hijau
3.Masak kedua2nya sekali serentak atas api hingga licin,meletup2 dan pekat.
4.Masukkan kedalam loyang berselang seli hingga habis.
sedap nyer nk try gak!
ReplyDeleteKhairin....cuba jgn tak cuba....nanti bagitau aunty apa hasilnya...
ReplyDelete