Galery mt

Galery mt

Sunday, June 11, 2017

Semperit Coffee


Semperi Coffee yg membuat sesiapa yg tidur selepas subuh di bulan puasa ni pasti terjaga dgn bau kopi yg sangat harum....

Bahannya..

240gm butter (mt selalu pakai SCS salted atau Tatura salted)
80gm gula icing
1st esen vanilla
4 st coffee emulco (boleh guna capucino)
220gm tepung gandum cap rose
80gm tepung jagung
25gm serbuk badam

Hiasan
coklat cip dan almond nib

Cara...

Pukul butter an gula icing hingga kembang
Masukkan esen vanila dan esen kopi pukul lagi hingga rata
Masukkan tepung andum..tepung jagung dan serbuk badam.Gaul rata
Masukkan  adunan kedlm piping bag..yg telah di pasang nozzle bintag.
Hiaskan dgn coklat cip dan almond nib
Bakar selama 10 min dgn suhu 150C.

No comments:

Post a Comment