Rasa jagung dan rasa pandan...manis pun ok....
Lapisan Bawah :
(A) 270gm tepung beras
80 gm tepung gandum
1tbsp tepung ubi
120gm gula castor
350ml santan pekat
800ml air
(B)
1/2 tin jagung (sweet corn cream style)
1/2tsp garam
pewarna yellow lemon
Cara :
1.satukan bahan A kacau rata hingga gula larut.Tapiskan ke dalam periok
2.Masukkan bahan B kacau rata
3.Masak hingga naik wap dan tuang ke dalam loyang serta kukus selama 25 minit
Lapisan Atas :
150gm tepung gandum
150gm gula kastor
250ml santan pekat
450ml air daun pandan
2 biji telor gred B
Pewarna hijau
Cara :
1.Satukan semua bahan B.Kacau rata dan tapis kedalam periok
2. Masak hingga naik wap dan tuang atas lapisan bawah
3.Kukus selama 30min
No comments:
Post a Comment