Galery mt

Galery mt

Monday, September 5, 2011

Biskut Makmur Kurma


Selalu jumpa biskut makmur berinti kacang....mt tak berapa suka......so kena buat sendirilah kalau nak berinti kurma.......biskut ni biskut orang2 lama....mudah dan teramat sedap.....kalau dulu mt buat jadikan bentuk oval lepas tu sepitkan jadi bunga.....la ni bulat2 kan je,,,,
400gm tepung gandum
130gm minyak sapi cair
60gm mentega

Kurma untuk inti

Cara :
1.,Ayak tepung,masukkan minyak sapi cair sedikit demi sedikit...gaul rata lepas tu masukkan mentega sejuk...uli hongga jadi doh.Kalau masih keras tambah minyak sapi cair
2.Scoop adunan sebanyak satu sudu teh... isi inti dan bulat2kan.Bakar selama 15 minit pada suhu 150c
3.Gaulkan dengan gula icing dan masukkan kedalam papercup.


4 comments:

  1. sedap nyer...errr bleh x nk dtg raya?? ;-)

    ReplyDelete
  2. boleh...klu walk in...makan biskut raye je...klu bagitau awal boleh add menu lain....he...he...

    ReplyDelete
  3. (dgn muka x tau malu) kasi la address..mn la tau tersesat ke umah akk nnt ;-)

    ReplyDelete
  4. tu no hp akak....bila2 je sms....

    ReplyDelete