Lama dah terung ni tersimpan dalam fridge....nasib belum layu...tak kira masak apa ,sayur terung ni kesukaan mt....orang kata banyak angin...tapi mt makan bukanlah sekali adap sampai sekilo kan...
Bahan :
Minyak utuk menumis
Beberapa tangkai terung di belah dua dan di goreng..ketepikan
2 sb cili kisar
5 ulas bawang merah di kisar
3 ulas bawang putih di kisar
1/4 caw udang kering di cuci,rendam dan kisar
1 bawang besar di potong2
sedikit air asam jawa
garam dan gula
Cara :
1.Panaskan minyak dalam kuali,tumis bawang merah dan bawang putih hingga wangi
2.Masukkan cili kisar,tumis lagi sehingga cili masak dan masukkan udang kering
3.Masak seketika dan masukkan air asam dan bawang besar,masak hingga pekat
4.Rasakan garam dan gula...matikan api tuang atas terung yg telah di goreng tadi.
No comments:
Post a Comment