Galery mt

Galery mt

Tuesday, March 15, 2011

Puding Hantaran Fruit Cocktail

Hari ni buat puding hantaran...puding dia senang aje....yang susahnya nak buat bunga yg diatas tu....agak keras sikit sesuai untuk hantaran jika tidak berair pulak...so kalau nak lembut tambahlah air kedalam adunan tu.....

Bahan A :
25gm serbok agar-agar
1400ml air
400gm gula
2 helai daun pandan

Bahan B;
:
120ml santan pekat
120ml UHT milk

Bahan C;
1 tin fruit cocktail (toskan airnya/jgn dibuang)

Cara :

1. Masak bahan A hingga mendidih.
2. Satukan bahan B.Ketepikan
3. Basahkan acuan bentuk heart atau guna loyang 9inx9in.AAturkan fruit coctail didasar loyang.Ambil 600ml bahan A dan tambahkan 12 tbsp air fruit coctail.Tuang perlahan2 kedalam loyang tersebut.Tunggu agar2 tsb keras sedikit.
4.Ambil 800ml bahan A campurkan dengan bahan B dan tuang keatas lapisan fruit cocktail.



No comments:

Post a Comment