Dah buat minggu lepas tapi lupa nak upload resipi dan gambar....hanya tinggal gambar sebelum.....gambar selepas kejadian tak sempat nak snap...dah habis di makan...ayohhh tak rugi mencuba sangat sedap...lepas bakar sorokkan....sejukkan dulu......baru di potong...sumber fizalgk.blogspot,my
Bahannya..
1 caw tepung gandum
1 caw santan
1 caw susu sejat (mt guna fresh full cream milk 3/4 caw..tu je yg tinggal.dan susu sejat dh habis dlm simpanan)
3/4 caw gula pasir
2 biji telor
1 tin jagung cream style (mt guna 3/4 je sbb ni lebihan buat kuih lain)
sedikit esen vanila
1 sb butter
Sedikit bijan
Sedikit pewarna kuning
Caranya..
Blend tepung,santan,susu sejat,gula pasir dan telor
Masukkan jagung,pewarna dan esen blend sekejap je
Panaskan butter dlm loyang
Tuang adunan jagung ke dlm loyang, tabur bijan diatasnya
Bakar hingga masak..pastikan oven sudah di panaskan dahulu
No comments:
Post a Comment