Masak lemak labu,bingka labu.....hari ni cuba buat apam labu....sedap sangat...
Bahan :
300gm labu 400gm tepung gandum 2st baking powder 11gm yeast 200gm gula pasir 3biji telor A 400ml santan pekat secubit garam
Cara :
1.Kukus labu,masukkan kedlm blender bersama santan .Blend halus.Masukkan yeast blend lagi hingga sebati. 2.Pukul telor,gula dan garam hingga kembang 3.Masukkakn adunan labu dan pukul lagi hingga sebati. 4.Masukkan tepung gandum yg telah diayak bersama baking powder.Pukul lagi sampai sebati. 5.Simpan selama 1 jam. 6.Panaskan kukusan.Sapu acuan lompang dengan minyak. 7.Sudukan adunan kedalam acuan lompang dan kukus selama 15minit.Kalau malas masukkan saja kedfalam loyang.
|
Sedapnya...salute lah dgn u...macam2 benda u buat...masa berkerjaya pun excellent...skrg pun mcm dulu juga ya...tak boleh dudduk diam..mak cik ni...
ReplyDeleteHa ha terima kasih atas puji pujian tu...mmg sedap apam labu tu...jgn tak cuba...
ReplyDelete