Lapisan Bawah :
(A) 200gm gula merah
100gm gula kastor
300ml air
Masak bahan (A) hingga gula hancur sejukkankan dan tapis serta sukat jadikan 900ml
(B) 180gm tepung beras
40gm tepung green pea
Satukan semua bahan diatas A dan Bkacau rata dan tapis.Masukkedlm periok dan masak hingga naik wap (agak likat sikit).Tuangkan kedalam loyang serta kukus selama 25minit.
Lapisan Atas :
(A) 100gm tepung beras
50gm tepung jagung
50gm tepung gandum
(B) 200ml santan pekat
800ml air
(A) 200gm gula merah
100gm gula kastor
300ml air
Masak bahan (A) hingga gula hancur sejukkankan dan tapis serta sukat jadikan 900ml
(B) 180gm tepung beras
40gm tepung green pea
Satukan semua bahan diatas A dan Bkacau rata dan tapis.Masukkedlm periok dan masak hingga naik wap (agak likat sikit).Tuangkan kedalam loyang serta kukus selama 25minit.
Lapisan Atas :
(A) 100gm tepung beras
50gm tepung jagung
50gm tepung gandum
(B) 200ml santan pekat
800ml air
2tsp garam halus
Satukan semua bahan Lapisan Atas,tapis kedalam periok.Masak hingga naik wap tuangkan ke atas Lapisan bawah yg telah di cucuk2 dgn garfu permukaannya.Kukus selama 25 minit.
Satukan semua bahan Lapisan Atas,tapis kedalam periok.Masak hingga naik wap tuangkan ke atas Lapisan bawah yg telah di cucuk2 dgn garfu permukaannya.Kukus selama 25 minit.
No comments:
Post a Comment