Lapisan Bawah :
A)
200gm tpg beras
100gm gula kastor
1/2tsp garam
300ml santan
500ml air
B)
250gm pisang nangka di kukus dan di potong dadu
Beberapa titik pewarna kuning di gaul bersama pisang
Beberapa titik pewarna kuning di gaul bersama pisang
Cara :
1.Satukan semua bahan.Gaul rata dan tapis Masak hingga pekat
2.Masukkan pisang gaul rata dan tuang ke dalam loyang.Ratakan dan kukus selama 25 min
Lapisan Tengah :
50gm tepung gandum
120gm gula castor
1/2 tsp garam
2 biji telor
1/8tsp esen pisang
300ml air
100ml santan pekat
sedikit pewarna..ikut suka
Cara :
1.Satukan semua bahan gaul rata dan tapis.Masak hingga naik wap
2.Tuang keatas lapisan pisang .Kukus selama 25min
Lapisan Atas :
50gm tepung kastrad
150gm gula castor
1/4st garam
sedikit esen vanilla
2 biji telor
100ml santan pekat
300ml air
Cara :
1.Satukan semua bahan dan gaul rata...tapis dan masak hingga naik wap
2.Tuang atas lapisan tengah dan kukus selama 30minit
Note : Seperti biasa setaip lapisan di cucuk garfu sebelum tuang lapisan seterusnya.
2.Masukkan pisang gaul rata dan tuang ke dalam loyang.Ratakan dan kukus selama 25 min
Lapisan Tengah :
50gm tepung gandum
120gm gula castor
1/2 tsp garam
2 biji telor
1/8tsp esen pisang
300ml air
100ml santan pekat
sedikit pewarna..ikut suka
Cara :
1.Satukan semua bahan gaul rata dan tapis.Masak hingga naik wap
2.Tuang keatas lapisan pisang .Kukus selama 25min
Lapisan Atas :
50gm tepung kastrad
150gm gula castor
1/4st garam
sedikit esen vanilla
2 biji telor
100ml santan pekat
300ml air
Cara :
1.Satukan semua bahan dan gaul rata...tapis dan masak hingga naik wap
2.Tuang atas lapisan tengah dan kukus selama 30minit
Note : Seperti biasa setaip lapisan di cucuk garfu sebelum tuang lapisan seterusnya.
No comments:
Post a Comment