Rupa seperti Lapis Ubi Thai Style tapi yang ini gunakan sago....Lapis ubi sedap yg ini pun sedap...jomm cube...
Resipi untuk satu lapisan saja :
Jika nak buat 3 lapiran..dharab 3 utk loyang 10" x 10"
Jika banyak buat satu lapisan saja tapi guna loyang kecil bahagi 3 pun boleh.
Jika nak buat 3 lapiran..dharab 3 utk loyang 10" x 10"
Jika banyak buat satu lapisan saja tapi guna loyang kecil bahagi 3 pun boleh.
300gm sago kecil -rendam 30 minit (rendam air betul2 paras sago..klu terlebih nanti lembik pulak)
150ml santan pekat
100ml air
200gm gula pasir
70gm kelapa parut putih
1/2tsp garam
pewarna..
Selepas masak gaul dgn kelapa parut putih yg telah dikukus dan di campur garam
Cara :
Campurkan semua bahan dan kukus selapis selapi selam 30 minit
Pastikan betul2 sejuk baru dipotong.
No comments:
Post a Comment