Ada lebihan keledek dan ubi...inilah hasilnya utk petang ni....Hujan2 makan dengan hirup kopi panas.....yummy!
Sumber : Chef AsmaLapisan Bawah :
150gm tepung beras
20gm tepung green pea
250ml santan [ekat
450ml air
1/2tsp garam
50gm gula pasir150gm keledel oren - di potong daday dan di rebus hinga empuk
Cara :
1.Satukan semua bahan kecuali keledek.Tapiskan dlm periok
2.Masak hinga naik wap dan masukkan keledek..gaul rata
3.Tuang dlm loyang dan kukus 20minit
Lapisan Tengah :
520gm ubi kayu di parut
100gm gula merah
150gm gula pasir
100ml santan pekat
200ml air
1 helai daun pandan
Cara :
1.Satukan semua bahan kecuali ubi..masak hingga gula larut
2.Tapisakan ke dalam ubi parut dan kacau rata
3.Tuang atas lapisan bawah dan kukus selama 25minit
Lapisan Atas :
60gm tepung gandum
60gm tepung beras
150ml santan pekat
350ml air
1biji telor
1/2 tsp garam
70gm gula kastor
sedikit pewarna oren
Cara :
1.Satukan semuabahan.Kacau rata dan tapis kedalam periok.
2.Masak hingga naik wap.Tuang atas lapisan tengah dan kukus selama 30minit.
No comments:
Post a Comment