Galery mt

Galery mt

Monday, August 2, 2010

Talam Tokyo

2 lapis...kalu Talam Sri  Sarawak 3 lapis....sedap....kdg2 mt letak pewrna pinkutk lapisan bawah tu...cantik....
Bahannya: (A) 60gm shoon rendamdgn air suam,toskan dan potong 300gm sagu biji rendam 30min dan toskan 100gm kelapa parut putih 2tsp garam 100ml santan pekat 300ml air

Cara :

Satukan semua bahan diatas dan tuang dlm loyang,Kukus selama 25 minit

Lapisan Atas: (A) 250gm gula kastor 100gm tepung kastard 400ml santan pekat 400ml air dgn daun pandan (B) 4 biji telor 1 penutup pewarna hijau 1/2tsp garam
Cara :
Satukan semua bahandiatas,tapis dan kacau atas api hingga naik wap dan tuang atas lapisan bawah dan Kukus selama 30minit.

No comments:

Post a Comment